Apple Bun

02:05Unknown

Waar zijn alle appelflappen gekken?! Een broodje in de vorm van een appel met een appelvulling, wie wil dat nou niet bij het ontbijt? Het ziet er leuk uit en is ook nog eens heerlijk! 
Deeg:
200g Meel(all-purpose)

3g Gist
20g Suiker
3g Zout
20g Ongezouten boter
140g Melk

Vulling: 

1 Appel (gesneden in stukken)
2 Theelepels (bruine) suiker
1 Theelepel citroensap
1/4Theelepel kaneelpoeder 
rozijnen (optie)
1 Geklopte ei
Stap 1: Deeg
Meng alle ingrediënten bij elkaar tot het een geheel is, leg het weg in een nieuwe GROTE schaal en bedek het met vershoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen.

Ondertussen kan je verder gaan met stap 2: Vulling
Gebruik een double boiler en alle ingrediënten in de pan gooien en 10 minuten laten koken.


Stap 3:
Nu kan je het deeg verdelen in 6-8 stukken en de vulling in het deeg doen. Nu kan je de stengel en het blad op het brood zetten. Ik heb de stengel van de appel gebruikt maar je kan ook een Pocky gebruiken. Laat het nu weer 40 minuten rijzen in een cupcake vormpje.

Stap 4:

Na het gisten kun je het laten bakken op 190 graden voor 12 minuten. En halverwege, een laagje ei erop smeren voor de glans.

That's it! Simple as that. Ik zeg je eerlijk, het is wel tijdrovend!
Much love, Stephy.



featured howto

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram

contact form