Baked Char Siu Bao

09:12Unknown


De eerste keer dat ik een Char Siu Bao had gegeten was toen ik een kleuter was. Was toen al helemaal gek op dit glanzende broodjes! Vaak kun je ze overal kopen maar niks gaat boven een vers gemaakte Char Siu Bao!
Ingredienten
Sponge (voordeeg)
20g Geklopte ei
40g Melk
3g Gist
5g Melk poeder
70g Glutenmeel (broodmeel bijvoorbeeld)

Deeg
2g Gist
20g Suiker
1g Zout
15g Water
20g Glutenmeel
15g Ongezouten boter (op kamertemperatuur) 

Char Siu vulling
90g Char Siu
8g Ongezouten boter 
1/2 Stuk knoflook (in stukjes)
10g Oestersaus

1 Eetlepel donkere soyasaus
15g suiker
1/8ste Eetlepel witte peper
10g Maiszetmeel
70g Water
5g Shaoxing rijstwijn

Char Siu vulling:
(Deze kan zelfs een dag van te voren worden gemaakt)
Stap 1: Doe de knoflook en boter in de pan en voeg er 50ml water, oestersaus, soyasaus, suiker en peper aan toe en roer tot het begint te koken. 
Stap 2: Voeg er nu maiszetmeel, 20ml water en de rijstwijn en als laatste de Char Siu al roerend aan toe. Laat het afkoelen en bij voorkeur in de koelkast.


Sponge:
Alle ingrediƫnten bij elkaar mixen en laten rijzen in een ingevette schaal voor 60 minuten. Vergeet niet om er een folie overheen te doen en op een warme plek te zetten, de sponge moet ongeveer 2-3 keer zo groot zijn geworden.

Deeg:
Voeg nu alle ingrediĆ«nten behalve boter toe aan de sponge. Wanneer het een geheel is voeg je de boter toe en zo nodig kneden met de hand. Dit laat je weer rijzen voor 30 minuten.

Na het rijzen, het deeg verdelen in stukken van 30gram. Daarna kan je in elk bolletje, de vulling stoppen. Dit lukt het beste om het eerst plat te rollen en dan pas te vullen met de vulling.

Spray nu water op elk stukje brood, zorg ervoor dat het broodje goed vochtig is maar het hoeft ook niet te zwemmen ;). Laat het nu 
nog een laatste keer laten rijzen voor 30 minuten. Veeg een laag geklopte ei op elk broodje wanneer het rijzen klaar is. Nu kunnen ze worden gebakken op 150graden voor 15 minuten!!

Lots of love,
Stephy

featured NL

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram

contact form