Oreo Donuts 'rolls'

04:18Unknown

Wie houd er nou niet van Oreos? "Draaien, likken, dippen!" En wie houd er nou niet van DONUTS?! Laten we het beste van het beste combineren, want ja Oreo donuts... Why not! Ps, Jij kan ze ook maken want het ik wil de liefde AKA mijn recept delen met jullie. 
Nou ja, waar zou ik mee beginnen? De Oreos zijn niet zo moeilijk, die koop ik ook gewoon kant en klaar in de winkel, dus.... niet zo heel lastig. De donut zelf is "breadbased".

Ingredienten Donut:

Sponge (voordeeg)
20g Geklopte ei
40g Melk
3g Gist
5g Melk poeder
70g Glutenmeel (broodmeel bijvoorbeeld)
Deeg
2g Gist
20g Suiker
1g Zout
6g Cacao poeder
15g Water
20g Glutenmeel
30g Meel met lage glutengehalte (zeeuwse bloem of low gluten flour bij de toko)
15g Ongezouten boter (op kamertemperatuur)

Glazuur
Poedersuiker
Melk
Oreo vulling

Optie: Gevulde donuts met Oreo vulling
-Oreo vulling van de oreo

Sponge:
Alle ingrediënten bij elkaar mixen en laten rijzen in een ingevette schaal voor 60 minuten. Vergeet niet om er een folie overheen te doen en op een warme plek te zetten, de sponge moet ongeveer 2-3 keer zo groot zijn geworden.

Deeg:
Voeg nu alle ingrediënten behalve boter toe aan de sponge. Wanneer het een geheel is voeg je de boter toe en zo nodig kneden met de hand. Dit laat je weer rijzen voor 30 minuten.
Nu heb je jouw donut deeg en kan de donut zijn vorm krijgen. Wat ik heb gedaan is de donut deeg verdelen in bolletjes van 30gram. De bolletjes heb ik met de hand uitgerold tot een lange sliert en heb er als een ware een knoop ingemaakt en de restjes erom heen gewikkeld.


ohja de optie donutvulling: 
De bolletjes van 30gram zoals eerst uitrollen in een lange sliert. Hierna begint het moeilijke, de sliert iets platter maken en de Oreo vulling in een nog dunnere sliert hierop leggen. Daarna de sliert dichtmaken zodat de vulling in de deeg zit. En nu kan je de donut een vorm geven door er een knoop in te maken en de rest om de knoop te wikkelen.

De donut moet nu voor de laatste keer worden gerezen voor 30 minuten. Dit kan in een ijzeren/plastic donutvorm om zijn vorm te behouden. Of voor degene die niet zo'n donutvorm heeft, kan je dit op een schaal leggen met een opgerold papiertje in het gaatje stoppen.

Ondertussen: GLAZUUR!

Veel poedersuiker in een kom doen, en om te beginnen 1 lepel melk. Je merkt vanzelf wel of je het de goeie dikte vind en daarna de Oreovulling toevoegen. Hierbij kan je meer poedersuiker doen als je het te licht vind, of meer melk als je het te dik vind.

Klaar met al het ge(k)rijs? (kan me voorstellen dat je dit rijzen, één pokkelang gedoe vond!)

Nu kan je de donuts frituren, let erop dat de olie heet genoeg is. Na het frituren laat je de donuts koud worden en uitlekken op een stuk keukenpapier.

Hierna kan je de donuts eindelijk glazuren en voilá!!

Ben benieuwd naar de resultaten, je kan het me laten weten via >Facebook<! 

Lots of love, Stephy
featured homemade

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts

Instagram

contact form