Mooli Tea Cake

04:21Unknown


Introducing it to a friend: "Jeetje, waarmee komt Stephy nu weer? Wat is dat voor een rare blob. 😐" *Takes a bite* "Oh sh***t mag ik er nog een??"

Precies mijn reactie toen ik dit voor het eerst at. Want ja, eerlijk is eerlijk, het is gewoon een witte blob aan de buitenkant (weet trouwens niet of een blob een woord is, maar je snapt 'em). Iedereen die nu denkt, ja hoor, het is gewoon een soort plakkerige bapao. YOU ARE WRONG. Het is mega lekker namelijk! Probeer het eens, iedereen kan het maken en je kan het niet verbranden.

Kijk je liever hoe ik het maak? Kijk dan eens op mijn Facebookpage: Stephyeatsfood.
Much love,
Stephy

Mooli Tea Cake (vegetarisch)
Servings: 8

Ingrediënten deeg
  • 150gr rijstemeel 
  • 25gr bloem
  • 120gr water (gekookt en afgekoeld)
Ingrediënten vulling:
  • 500gr Rettich (gesneden in repen van 5cm lang en 1 cm breed)
  • 50gr gedroogde garnalen
  • handje vol gesneden lente ui (meer/minder naar voorkeur)
  • 2gr zout 
  • 3gr suiker
  • Witte peper poeder
  • 1-2 theelepels kippoeder
Extra:
Bananenblad (alternatief: Aluminium folie)
    Instructies:

    1. Vulling:
      We verwarmen de olie in een grote wok. En bakken allereerst de garnalen totdat je de garnalen goed ruikt. 
    2. Nu voegen we de gesneden rettich repen toe en roeren continu tot de kleur van de rettich van spierwit naar een doorzichtig gebroken wit veranderd. (Rettich is ook buigbaar)
    3. Wanneer de rettich van kleur is veranderd, is het tijd om smaak toe te voegen: lente ui, zout, suiker, kippoeder en witte peper. 
    4. We laten de rettichvulling afkoelen op kamertemperatuur en in de tussentijd kunnen we het deeg maken.
    5. Deeg: 
      Voeg het bloem toe aan de rijstemeel en voeg al roerend en geleidelijk het water toe tot een geheel.
    6. Kneed daarna met de hand tot het deeg niet meer plakt.
      TIP: Gebruik handschoenen want in het begin zal het flink plakken
    7. Verdeel het deeg in acht delen
    8. Smeer het bananenblad in met olie en leg ze in de stoompan
    9. Kneed 'kommetjes' van het deeg, voeg vulling toe en knijp het gat dicht. (zie Facebook video)
    10. Leg elk gevulde bal op een bananenblad, spuit een dunne laag water over de Mooli Tea Cakes en stoom ze voor 10 tot 12 minuten. 

    recipes savoury

    You Might Also Like

    0 reacties

    Popular Posts

    Instagram

    contact form