Chinese Pork Jerky | 猪肉干 04:36Unknown Vandaag deel ik met jullie deze highly requested recept! Vroeger kon je deze Chinese snack alleen maar eten in Azië.. (tenzij je het stiekem meeneemt naar dit kikkerlandje😳) . En omdat ik dit jaar niet naar Hong Kong ga.. en toch heeeel graag deze pork jerky snacks wil eten, dacht ik: Laat ik ze maar zelf maken! Oh en mij kennende hou ik veel van de originele smaak maar houd ik nog meer van bijzondere smaken. Dus hierbij ook gemakkelijk Chinese Pork Jerky met knoflook, zwarte peper of zelfs Japanse Chili. Much Love, Stephy Chinese Pork Jerky | 猪肉干 Preparation Time: 30 min Ingrediënten: 1 kg varkens speklap 55 gr Vissaus 30 gr Mei Kuei Lu (sterke Rozen Likeur, kan vervangen worden door Rijstwijn maar, 130 gr Suiker 10 gr Olie 70 gr Honing 20 gr Donkere Soya 1 theelepel Witte peper 1 theelepel 5 spice poeder Optioneel smaken:-Japanse Chili met witte sesam-Zwarte peper-Verse knoflook met knoflookpoeder Instructies: Maak van de speklappen, gehakt met een gehaktmolen. Mix: vissaus, Mei Kuei Lu, suiker, olie, donkere soya, witte peper en 5 spice poeder met het gehakt en laat het een paar uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Optioneel: Voor de bijzondere smaken kan je nu de poeder (Japanse Chili OF zwarte peper OF verse knoflook met knoflookpoeder) toevoegen aan het gehakt. Schep 3 à 4 eetlepels gehakt op een stuk bakpapier en bedek het met een (groot vierkant) stuk vershoudfolie en druk het gehakt plat zodat het gemakkelijker is om het uit te rollen. Rol het gehakt uit tot de grote van je vershoudfolie (moet ongeveer 2mm zijn) en haal het vershoudfolie weg. Optioneel: Voor de bijzondere smaken besprenkel je het platte stuk gehakt met garnering (Witte sesam voor de Japanse chili smaak OF zwarte peper bij de zwarte peper smaak, besprenkel bij knoflook niks!) Zet je uitgerolde gehakt MET bakpapier op de ovenplaat en draai het temperatuur terug naar 170 graden. Bak voor 10 minuten. Haal daarna de plaat eruit en bak de andere kant voor 5 minuten. Na 5 minuten, haal de plaat eruit en met behulp van een kwast bedek het gehakt met honing. Bak het weer 5 minuten en doe het zelfde voor de andere kant. Als het afgekoeld is kan je beginnen met knippen (of niet ;)! Eet smakelijk recipes You Might Also Like 0 reacties
0 reacties