MOONCAKE! "They say shoot for the moon and if you miss you might hit a star." In dit geval, shoot for the mooncake and hit it! Mooncakes zijn een delicatessen die worden gegeten rond deze getijde van het jaar; ook wel het mid-autumn festival (midden-herfst) genoemd. In de laatste paar jaren zijn er zoveel nieuwe smaken gekomen en geloof me I love it. Maar niets is zo goed als de originele mooncake. Daarom deel ik vandaag met jullie het originele mooncake recept!
Lots of love,
Stephy
Original lotuspaste Mooncake Servings: 10 mini mooncakes
Ingrediënten: Deeg:
50gr keukenstroop
25gr zonnebloemolie (kan vervangen worden door een andere plantaardige olie)
Mix stroop, olie, alkaline water, mei kuai lu en de thee.
Voeg hierna custard poeder en cakemeel toe en mix op een lage stand tot een geheel. Laat het op kamertemperatuur staan voor ongeveer 15-20 minuten.
Mijn mooncake vorm is genoeg voor een 50gr mooncake. Dat betekent dat de vulling 35gr moet zijn en het deeg 15gr. De vulling = eidooier + lotus seed pasta. Dus meet elke eidooier apart en pas hier de lotus seed pasta op aan. Vb. eidooier is 5gr, dan weeg je 35gr lotus seed pasta af.
Wikkel de lotus seed pasta om de eidooier en wikkel deze weer in de deeg.
Maak je mooncake extra mooi door het in een mooncake vorm te drukken.
Verwarm de oven voor op 150 graden, de mooncakes op de ovenplaat en spray (heel licht) met normaal water. Bak ze op 200 graden, wanneer ze van kleur veranderen: haal ze eruit en smeer met een kwast een dun laagje geklopte ei op de mooncakes. Verlaag de temperatuur naar 125 graden.
Stephyeatsfood is where you will find dishes inspired by my favourite restaurants, on the web or whatever is in the fridge. This blog is for everyone that loves cooking and loves eating even more!
0 reacties